Őszi ÁMISZ konferencia – Margitta

2019.09.28

Ismét megszerveztük szülőtámogató alapítványi konferenciánkat, amelyen közel ötvenen lehettünk együtt, örökbefogadó szülők, örökbefogadásban érdekeltek, alapítványunk munkatársai és támogatói.

Közös énekléssel, majd ügyvezetőnk, Gere János, köszöntésével és áhítatával indítottunk. Ezután szociális asszisztensünk, Szűcs Berei Lenke, bemutatta alapítványunk munkáját. Végül három szülő jóvoltából rátértünk a fegyelmezéssel kapcsolatos élményekre és tapasztalatokra.

A konferencia témáját megerősítő útravalóként hozhattuk magunkkal Kim John Payne Melegszívű fegyelmezés és Tim Kimmel Kegyelemben bízó nevelés könyvajánlókat.

Erik Henderson, a "World Without Orphans" szervezet részéről, többek között Mózest, Esztert és Jézust hozta fel példaként a Bibliából mint olyan árvákat, akiket "örökbe fogadtak", és ilyen körülmények között lehettek csodálatos eszközök Isten kezében.

Rövid szünet után Kőszegi Dániel, az alapítvány alapítója, adott át igei üzenetet Máté evangéliumából. Arra bátorított bennünket, hogy éljünk az Istentől kapott lehetőségekkel, javakkal. A talentumok és az árva gyerekek közötti párhuzamával pedig azt nyomatékosította, hogy akár egyet fogadtunk, akár többet, neveljük, gondozzuk őket felelőséggel, hogy mindaz, amit Isten bennük elhelyezett, kamatozni tudjon. Isten pedig a példázatban olvasottakhoz hasonlóan - hiszen a talentumok mellett mindenét a szolgákra bízta - kirendeli adottságaik "kamatoztatására" a megfelelő körülményeket.

A konferenciát Bántó Ruben, az alapítvány igazgatója, zárta konkrét imatémák megnevezésével. Imádkoztunk a beteg, az árva gyerekekért, akiket támogatunk, azokért, akiknek a hivatalos papírjaik várnak elintézésre, és nem utolsósorban hálát adtunk minden gyermekért, aki az utóbbi időben családba kerülhetett. Hiszen mindegyik megtalált, különleges, örökre!