Megmentettünk egy csecsemőt

2017.03.08

Gyógyíthatatlan betegségtől mentettünk meg egy csecsemőt.

Az elhagyott újszülött nemegyszer betegen jön világra. Legtöbb betegség gyógyítható, vagy az újszülött állapota kisebb beavatkozással megfordítható. Visszatérő eset, hogy a fertőzött anya miatt a csecsemő hepatitis B vírushordozó. Emiatt gyakori a sárgasággal járó májgyulladás kialakulása, ami Hepatect ellenanyag nélkül (amelyet a születéstől legfeljebb 72 órán belül kell megkapnia az újszülöttnek) a későbbi években súlyos májbetegséghez, sőt, ennek gyógyíthatatlan formáihoz is vezethet.

A Hepatect ellenanyag beszerzése komoly anyagi erőfeszítéssel jár (jelenleg Romániában 1137 RON), és az árva csecsemőknek nincs olyan hozzátartozójuk, aki ezt fedezné. Ezért alapítványunk már négy ilyen esetben is segített. Az egyik a kis Gerzsonka, a másik a kis Varga kislány volt, akit megmenthettünk. Ők már családra találtak, és egészségesek.

A Hepatect projekt keretében ilyen helyzetekben kívánunk támogatást biztosítani.

A kis Varga kislány esetéről váratlanul értesültünk. Édesanyja nem tudja felnevelni, kislánya a Hepatis B vírus hordozója. A védőoltást az állam nem támogatja anyagilag. Alapítványunkhoz fordultak segítségért, és mivel gyors beavatkozásra van szükség, tegnap a közösségi hálón (facebook) is meghirdettük az esetet. Néhány órán belül meg is érkezett az oltást fedező pénzösszeg, sőt, több is, mint amennyit erre kértünk. Kollégánk már megvásárolta, és a kislány ma megkapja a védőoltást. Hálásak vagyunk minden felajánlott segítségért!
Erre a projektre a továbbiakban is fogadjuk az adományokat. Átutaláskor, kérjük megnevezni az összeg rendeltetését, így: "donaţie pentru Hepatect".

További információért, kérjük, forduljon bizalommal hozzánk.

Aki szeretne többet tudni további eseményekről, a csecsemők aktuális helyzetéről, hírlevélben értesülhet bővebben ezekről. Kérjük, jelezze ezirányú igényét üzenetben vagy levélben.

Köszönettel,

az Árvamisszió Alapítvány munkatársai